Пишете ни, ние сме онлайн!
Намаления

Цветова тенденция на 2020

Класическо Синьо стана цвят на 2020 година!

 

Сянката на Pantone 19-4052 Classic Blue - класическо синьо, стана цвят на 2020 година. Това решение взе Международният изследователски институт Pantone.

Класическо синьо е цвят на 2020 година

Спомнете си, че тъмносиният цвят е елемент от корпоративната идентичност на SILK PLASTER. 

Този нюанс се превърна в основната тенденция на годината - както в интериорния дизайн, така и в облеклото.

Модерни цветове 2020 година

Според психолозите синьото повишава концентрацията и предизвиква усещане за надеждност и стабилност, а също така помага да се успокои.

В условията на урбанизация и преходност на времето, нашето желание за надежен и удобен дом се увеличава.

Желанието да имаш любимо място се влошава - където можеш да се отпуснеш в тишина и комфорт.

Ето защо е толкова важно да проектирате къщата правилно, така че интерьорът да може едновременно да допринесе за релаксация и зареждане с положителна енергия.

Сини стени с копринена интериорна мазилка SILK PLASTER

Междувременно, ето още няколко интересни факта за синьото:

  • В някои култури няма разделение на синьото на тъмносиньо и синьо, докато в славянския свят това разделение е много ясно. Нощта се наричаше тъмносин и този нюанс се свързваше с нещо тревожно, но цветът на дневното небе беше неизменно боядисан син - тоест бяло-син;
  • Нестествено син цвят на очите е изключително рядък при възрастни, понякога се случва при кърмачета в първите години от живота. Освен това в очите няма син пигмент, това е оптичен ефект;
  • Натурално синьо багрило, доскоро беше много скъпо, тъй като се правеше от лапис лазули;
  • През XII век емблемата на френския крал се превръща в лазурен щит със златни лилии. Това беше първият герб на владетеля, където присъстваше синият цвят. По-късно авторитетът на краля на Франция бил толкова засилен, че много представители на благородството в Европа въвели син герб в гербовете си. Освен това синьото в облеклото стана популярно, наричаше се само кралско;
  • Богородица започна да се изобразява в дрехи от небесен цвят, главно светлосини, според каноните на готическата иконография през 13 век. На Изток, в Индия, Върховната Личност на Бога, Кришна е изобразена в тъмносиньо, цветът му е описан като "цвят на свеж гръмотевичен пламък". Така че в много страни синьото неизменно е асоциация с по-високи сили.

ВСИЧКИ АКТУАЛНИ НАЛИЧНИ ПОЗИЦИИ С ГОЛЕМИ ОТСТЪПКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В РАЗДЕЛА ПРОМОЦИИ

 

 Класически син цвят в интериора Най-модерният цвят през 2020 г. е син в интериора 

Indigo е основният цвят в интериорния дизайн 2019-2020 

Този нюанс на синьото според психолозите дава усещане за мир и сигурност, помага за концентрация. Малка история за индиго: самата дума означава „индийски“ - от гръцкото „индиго“, по името на най-старото багрило в света. Те са го получили от тревата на "Нил" (на местния диалект - "тъмносин") в долината на Инд преди повече от пет хиляди години.

Дизайнерите предлагат да използват различни нюанси на синьото в декорацията. В тенденцията на текстурата - със следи от четката, повърхността - или без шарки, или с непретенциозен печат. 

Материалите в дизайна на стените и тавана са функционални и издръжливи. Такива като декоративната мазилка SILK PLASTER - течен тапет, който не се влошава при промяна на температурата и може да се поправи лесно, ако се повреди. А в сериите Ecoline, Art Design, East и Victoria DU Monde ще намерите зашеметяващи нюанси на модерно синьо - по-ярки и по-меки.

Копринена мазилка ИСТ 957 Копринена Мазилка SILK PLASTER ART DESIGN 282 синьо Течен Тапет SILK PLASTER Виктория 717 Лукс мазилка Versailles 1108 синьо Течен тапет Versailles син цвят Копринена мазилка Еколайн 752

Благородното синьо също е модерно в дрехите днес. Той е в списъка на цветовете за роялти на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. Наскоро съпругата на принц Уилям бе публикувана в облечена рокля индиго миди, а сега модници от цял ​​свят копират това изображение.

Кейт Мидлтон в синьо

Меган в синьо

Стилистите съветват да се комбинира синьо не само с нюанси от тяхната палитра. Класическото синьо ще изглежда добре с непретенциозно черно, и с универсално бяло, и с ярка тухла. Бонусът на синьото е също, че изглежда добре както следобед, така и вечер.

Индивидуална консултация

професионален безплатен оглед

Подарък - Маламашка*

при поръчка от 3 бр.

Безплатна доставка*

от 5 бр. (освен стоки с отстъпки)

Допълнителни отстъпки*

от 10 опаковки