Пълното Практическо Ръководство

Как да изберете цвят на течен тапет 

Степента на осветеност, площ и геометрия


Бъдете реалисти, когато оценявате изначалните данни на стаята си. Неправилният цвят на течните тапети може да превърне средната стая в клетка за наказание, където ще бъде тъмно, студено и неудобно. Ако правите ремонт в малки стаи, не използвайте ярки и тъмни цветове. В малки обекти се използва леки ефирни нюанси, които визуално ги правят просторни. За тъмните помещения, в допълнение към яркия течен тапет SILK PLASTER, препоръчваме да се осигури пълна система от изкуствена светлина. Светли течни тапети и светлина ще трансформират тъмна стая. 
Тези, които имат късмета да бъдат щастливи собственици на апартамент или къща с просторни стаи, високи тавани и големи прозорци, ще има къде да си проявят фантазията. В такива помещения дори наситеният цвят на течен тапети SILK PLASTER изглежда подходящ и няма да напрегне очите ви. Особено когато става въпрос за стаи, които са разположени от южната страна на сградата.

 

Предназначение на помещението

Помислете за целта на обекта, в който извършвате ремонт.
SILK PLASTER в спалня в синьо Спалня със SILK PLASTER копринена мазилка 

Ако решавате какъв течен тапет да си купите за спалнята, обърнете внимание на неутралните, пастелни нюанси. Цветът на синьото небе, праскова, мента, пепел - тези и други тапети от каталога на копринената мазилка ще успокоят нервната система и няма да пречат на почивката. Забранени са ярки и тъмни нюанси като червено, лилаво и черно.
Избор на цвят на хола със SILK PLASTER Всекидневна SILK PLASTER копринена мазилка

При избора на цвят за хола, помислете за стила на интериора. Например, за класика са характерни неутрални светли нюанси; за модерн и поп арт - смели комбинации или ярки акценти на неутрален фон; за лофт - имитация на тухли и бетон. Цветът на копринена мазилка SILK PLASTER трябва да съответства на стила, особено ако в стаята се приемат гости по-често, отколкото спят и почиват стопаните.
Детска стая със SILK PLASTER копринена декоративна мазилка Цветове SILK PLASTER детска стая момче Детска стая в жълто с копринена мазилка SILK PLASTER

За детската стая се предпочитат природни естествени тонове, но не прекалено ярки или тъмни, за да не потисне нервната система на детето. Обърнете внимание на синьо, метлично синьо, цвят на небето, пшеницата, розови орхидеи, билкови и други подобни течни тапети в каталога. Помислете, че в детската стая ще има много ярки аксесоари, например, играчки, така че не прекалявайте с цвята на стените. 

Кухня с копринена мазилка SILK PLASTER Версай Течен тапет за кухня

Цвятът на течния тапет в кухнята трябва да бъде естествен, подобряващ апетита или неутрален. Ако не харесвате експериментите, изберете бели, сиви или кремави нюанси в комбинация с "активен" кухненски комплект и аксесоари. Или купете течни тапети от прасково, от цвят на розите в градината и други нюанси за неутрална обстановка.

Запълване на стаята


Преди да купите течен тапет в магазина, трябва да знаете как ще се запълни стаята. Ако предпочитате “тон на тон”, имайте предвид, че този подход е подходящ само когато използвате различни текстури. Например, ви харесва интериора в сиви нюанси - това означава, че коприна мазилка SILK PLASTER трябва да се припокриват с цвета на мебели и текстил, но не от една текстура, в противен случай интериорът ще изглежда скучно. Ако не сте против експерименти, изберете хладни нюанси за стените и с топлинна наситеност за запълване на стаята и обратното.

Течен тапет в интериора SILK PLASTER Ярки акценти в интериора със SILK PLASTER
 

Очаквания


Със сигурност преди началото на ремонта вече сте имали снимка в главата си, каква трябва да бъде стаята. Ако ви харесвате уютни, но елегантни интериори, ние ви съветваме да си купите течен тапет в онлайн магазина на естествени неутрални цветове, например пясъчно-сиви, пепеляво розови, маслинови, дървесни и други. Тъмните цветове и приглушените дълбоки нюанси, като графит, слива, вино, шоколад, придават на стаята специален чар.

Детская стая зелено течен тапет SILK PLASTER Silk Plaster спалня ярки стени Изисканите стени SILK PLASTER всекидневна

​ 

Индивидуална консултация

професионален безплатен оглед

Подарък - Маламашка*

при поръчка от 3 бр.

Безплатна доставка*

До офиса на куриер за поръчки от 200+ лева

Допълнителни отстъпки*

от 10 опаковки