Инструкция

Полагане на декоративна мазилката SILK PLASTER - процедурата е проста. Тъй като това може да се справи с всеки момче за всичко, което не притежава специална подготовка. Вие не се нуждаят от специални инструменти - просто пластмасова маламашка.

Място на приложение: Лесно са нанося върху мазилката, бетон, както и боядисани стените. Не може да се използва върху фасади да сгради, стъклени и метални повърхности.

Подготовка на повърхността

Повърхността трябва да бъде суха, чиста и еднотоново бяла, без никакви странични петна. Отстранете старите тапети, варта, гвоздеите и т.н. При необходимост обработете поразените от мухъл участъци с антисептик, обезпрашете ги и ги изсушете. Изравнете чрез шпакловки/мазилки и грундирайте двукратно с фирмения грунд SILK PLASTER с надлъжно-напречни движения, с изсушаване между слоевете (3–4 часа). Именно грундирането на белия цвят придава на повърхността допълнителни адхезионни свойства. Не се изисква допълнително покриване на грундираната повърхност с боя. Ако не обработите повърхностите с грунд, след изсъхването на мазилката могат да се появят петна. Копринените мазилки Silk Plaster могат да се полагат 24 часа след прилагане на фирменото грундиране. При липсата на фирмено грундиране разгледайте вариантите за заменяне в нашия сайт или се консултирайте с продавача. Металните и дървените предмети (главичките на резачките, гвоздеите, винтовете за дърво, дървесно-слоестата маса, шперплатът и т.н.) да се обработят точково с грунд ГФ-021 или с блажна боя.

Подготовка на материала:   

1. В пластмасов съд налейте вода със стайна температура за един пакет от вида:

4,5 литра – на един пакет от вида NORD, EAST, PROVENCE;

6,0 литра – на един пакет от вида MASTER, OPTIMA, STANDART, PRESTIGE, VICTORIA, AIR LINE, WEST, SOUTH, ECODECOR;

7,0 литра – на един пакет от вида RELIEF, PREMIUM.

За всяка отделно полагана повърхност забърквате такъв брой пакети течни тапети, които са в състояние да я покрият цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване.

2. По желание изсипете във водата брокат. Разтръскайте съдържанието на пакета, като разпределяте ронливата смес равномерно. След това изсипете цялото съдържание на пакета във водата и размесвайте ръчно, като процеждате масата между пръстите си (за да избегнете образуване на коагулати от лепилото). Всичките съставни части са натурални и са абсолютно безвредни за кожата.

ВНИМАНИЕ: Не се допуска частично забъркване на пакета.

3.  Оставете накиснатата маса според препоръчаното време (12 часа), като за удобство за съхранение използвайте опаковъчния пакет от течните тапети. После смесете няколко пакета едновременно в пластмасов съд с обем 12 литра и добре разбъркайте сместа ръчно. Тъй като са възможни незначителни цветови колебания на различните партиди, препоръчва се според разхода на сместа пластмасовият съд да се допълва, като новият материал се смесва с останалата маса. За всяка отделно полагана повърхност се забърква такъв брой пакети течни тапети, които са в състояние да я покрият цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване. 

За удобство при полагането може да добавите до 1 литър вода със стайна температура на един пакет.

4. Готовата смес полагайте на неголеми порции с пластмасова маламашка равномерно върху повърхността от ъгъл до ъгъл от едно забъркване. Маламашката трябва да прилепва към материала под ъгъл 10-15º, образувайки клин. За идеално нанасяне на SILK PLASTER след 1-2 часа, като използвате странично осветление, загладете повърхността с маламашката, мокрейки я с вода.

5. Течните тапети от серията «Оптима» и «Майстор» могат да се нанасят с помощта на компресор, като дюзата трябва да бъде с диаметър 4 мм, а налягането – 4 атмосфери.

6. Температурата на въздуха в помещението не трябва да е по-ниска от +15ºС, а влажността – нормална. Времето за съхнене на течните тапети е 24–48 часа в зависимост от температурата и влажността. Препоръчва се да проветрявате помещението. 

За да избегнете грапавини върху повърхността и избиване на подложката, придържайте се към посочения разход на материал.

Разход на материала при дебелина на полагания слой не по-голям от 1,5 мм.

Тъй като са възможни незначителни цветови колебания на различните партиди, препоръчва се според разхода на сместа пластмасовият съд да се допълва, като новият материал се смесва с останалата маса. За всяка отделно полагана повърхност се забърква такъв брой пакети, които са в състояние да я покрият цялата от ъгъл до ъгъл от едно забъркване. За удобство при полагането може да добавите до 1 литър вода на един пакет.

Срок на годност – 2 години. Да се съхранява на сухо място.

Създаване на малка рисунка с помоща на мазилка SILK PLASTER:

1. Подготвени за прилагането на декоративна мазилката SILK PLASTER повърхност, за да се създаде една рисунка с молив.

2. Нанесете материала, така че да излиза извън контура на картината елемент 1-2 мм. Дебелина на филма 1,5-2 мм.

3. След това, една малка гумена шпатула (ширина 3-5 см) или пластмасова мистрия ръб (в зависимост от размера на изображението и сложността на елементите), материалът излиза извън контура на фигурата, ход (подстрекавала) във вътрешната страна на веригата, преди появата на външната граница на веригата. В случай на образованието е твърде голям натрупване на материал по контура рисунка елемент - издатина над 1,5-2 мм - движение на пластмасова маламашка изглажда върху вътрешната страна на тапицерия елемент модел.

4. Изчака времето, необходимо за сушене на ръба (за предпочитане по цялата повърхност) елементи на картината. Сушене време течен тапет нанася върху шаблона ръб е около 3 часа (слой 1,5-2 мм и температура от + 22-25 ° C). Можете да ускорите веригата на процес на сушене, ползвате сешоар. Суха, и следователно, солидна верига с дебелина от около 1.5-2 mm, позволява лесно да се скачи следващия цвят (тип) на течен тапет.

5. Следващият вид мазилката тънък (0,3-0,5 cm) лента, фиксират на горния ръб на пластмасова маламашка или гумена шпатула. 1-2 мм от веригата суши предишния цвят се прилага (вид) чертеж материал. Тире 1-2 мм от контура ще позволи, при налягане по време на отлагане материал, за да се опира в страна на предишния тип течен тапет, който изключва "припокриване" един материал към друг. Всички видове материали се препоръчва да се прилага една и съща дебел слой от мазилката.

6. Ако трябва да се разпредели ясни контури на отделните елементи на картината, или да използвате маркери или маркер (на суха течен тапет). Също така е възможно да се използват декоративни елементи (мъниста, конци, пайети и т.н.).

Възможно е също да се създаде приложения на върха на съществуващата слой от  мазилката.В този случай, методът е подобен, но е трудно за неспециалисти като:

- Течен стена, в която се прилага цвят ще намали слой боя, горната устна на контура на модел слой;
- След 3-5 минути долния слой започва да се накисва течен тапет, че под натиск той може да предизвика различни видове деформации.