Какво Представлява SILK PLASTER

                                                      

SILK PLASTER - модерно решение за стени, за дома и бизнеса ви, което можеш* да сложишь сам!

*но ако не искаш, можем и ние да ти помогна!

Специалната текстура на коприна SILK PLASTER създава стабилно, безшевно покритие, скрива пукнатини и неравности, а повърхноста става мека, топла и с акустичен комфорт. Универсални свойства на Копринена мазилка SILK PLASTER могат да дадат индивидуалност и ексклузивност за всеки интериор:

  • Топло и шумоизолация,
  • Дишаща структура предпазва от образуване на конденза,
  • Безшевно покритие на нередности на стените,
  • Издържат на колебания на влажността и температурата на въздуха,
  • Не избледнява на слънце, не се отлепва,
  • Един екологично чист материал, без химикали, без миризми!
  • Лесно като за нанасяне така и за фрагментарен ремонт - продукт попада в «Направи си сам» категория, не се нуждае от специално обучение - лесно да се справя дори и аматьор, отворено време на работа е до 4-5 часа,
  • Издръжливост - ремонт с SILK PLASTER ще ви зарадва най-малко 10 години!

SILK PLASTER - екологично чист материал, направен от коприна и памук, създадени от световните стандарти. Той отговаря на всички европейски изисквания за опазване на околната среда и безопасност за здраве на хората.
Ако ви сте грижа за здравето на своите близки, тогава това е вашият добр избор!

14 Невероятните предимства на SILK PLASTER:

№1 100% ЕКОлогично чист материал, изграден от копринени влакна, минерални добавки и лепило на целулозна основа, линия RECOAT на основата на натурални дървесни стружки. Никаква химия и миризма, антиалергичен + придава мекота на повърхността. Идеално за помещения с деца – нашето най-скъпо съкровище. Това са: детски стаи в апартаменти, стаи в детските градини, спортни зали, детски клубове, кръжоци и работилнички. Каквото е подходящо за детето – ще му хареса и на възрастният, особено на ценителите на екологичната чистота!

№2 Материалът се нанася лесно и бързо с пластмасова шпатула на всякакъв вид повърхност на стени и тавани (освен на стъкло и метал без адхезия). Поемащите влага повърхности предварително се обработват с пръст. Изсъхва на отворени врати и прозорци за разлика от хартиените тапети. Материал от категория НАПРАВИ СИ САМ (СДЕЛАЙ САМ). Не е по-сложно от това да намажеш масло върху филийка. Дори дете би се справило.

№3 Великолепни текстури и разнообразие от цветови решения за всеки взискателен вкус. Намират се чисто бели модели, които не само идеално покриват и освежават таваните, но и могат да бъдат оцветени в абсолютно всеки оттенък на палитрата. Притежава отлични декоративни качества за дизайн на интериер с всякаква сложност, могат да се комбинират различни модели за получаване на шарки и рисунки – приятно занимание за творческите личности, при това без мръсотия и боклук.

 

№4 Материалът не прогаря на слънце, което е особено важно за помещения с много слънчева светлина. А за слънчева България това качество е актуално на територията на цялата страна! Цветът и текстурата ще се съхраняват през целия срок на използване, 5-10-15 години, докато не поискате да украсите стените си в новата колекция на SILK PLASTER.

 

№5 Материалът сам изглажда малките неравности, запълва неголемите цепнатини, дупки, и други несъвършенства по стените –  всичко, което по принцип се изравнява с шпакловка преди нанасянето на финално покритие. По този начин не е необходимо  предварително изравняване и подготовка на стените преди нанасянето на SILK PLASTER – материалът сам се справя с тази  задача, спестявайки от Вашето време, сили и разходи за допълнителни материали като шпакловка. Материалът решава  едновременно няколко задачи и се нанася на бърза ръка! Иделаен е както за козметични ремонти, така и за основни ремонти на  новият апартамент.

 

№6 Материалът е еластичен, не се влияе от промени в температурата, запазва своите качества както в неотопляеми, така и в топли стаи. Дълготраен, не се напуква за разлика от тапети и други покрития, не се отделя от стените и таваните с течение на времето. Също така скрива пукнатините, които са неизбежни при строителството на нови домове в първата година на експлуатация. По този начин си спестявате времето, средставата и нервите за поддържащи козметични ремонти. Нанасяте веднъж и за минимум пет-десет години забравяте за ремонтите на стените в апартамента или къщата Ви! С нанасянето на материала на бърза ръка получавате равно и безшевно покритие.

 

№7 SILK PLASTER е уникален модерен материал със заслужено признание в целия свят, получил множество награди в най-престижните изложби в областта на строителството, екологията и дизайна! Изключителните характеристики и преимущества на материала са оценени от професионални експрети от флагманският български форум – Пловдивския панаир, където през есента на 2015 година материалът получи Златен медал и Диплома в категория „Иновативен екологичен продукт на годината”! Без преувеличение – това е най-добрата препоръка за съвмество използване на материала вече и в България. Съвкупността от неговите характеристики няма да Ви остави равнодушни! Бързо, лесно, изгодно! Присъйдинете се и се насладете на резултатите! SILK PLASTER – ремонт с удоволствие!

№8 Лесно ремонтиране на отделни участъци. Част от материала може много бързо, лесно, за броени минути да бъде ремонтирана. Ако вече изсъхналия материал на стената бива повреден механически при вкарване или пренасяне на мебели или по каквато и да е било друга причина – достатъчно е само повредения участък да се намокри обилно с чиста вода – материалът отново става  мек и пастообразен – размазва се с пластмасова шпатула. Това е! Вие отново ще получита равна и без повреди повърхност, без никакви следи от ремонт след като участъка изсъхне. С това неповторимо предимство материалът е идеален за поддържане на помещения, през които минават много хора и са възможни повреди от пренасяни чанти, куфарчета или други тежести, а също и на детски игрални стаи, където материалът може да изиграе ролята и на мек елемент, предпазващ децата от силни травми. Благодарение на това свойство помещенията винаги ще изглеждат спретнати и подредени, незавизимо от тяхната експлуатация. За разлика от SILK PLASTER ремонтирането на отделни участъци на оцветена или покрита с венецианска мазилка стена, на която много лесно се забелязват дори незначителни и малки повреди,  е практически малко възможен, излиза доста скъпо и е почти невъзможно да се заличат следите от ремонт. SILK PLASTER Ви спестява много пари от поддържащи ремонти.

Това качество е актуално и за частични замърсявания – не е необходимо наново да се лепят тапети или да се оцветява цялата стена ако върху нея е разлято червено вино, кока кола или друга цветна течност, сос, кетчуп, мазило за обувки – достатъчно е изцапания участък да се намокри с чиста вода и да се смени в нов материал, от частичния ремонт няма да остане и следа.

№9 Материалът е антистатичен, не събира прах, което улеснява неговото поддържане – достатъчно е веднъж на 6 месеца в прашни помещения да се прахосмука, като обикновет килим на стената. SILK PLASTER е лесен за експлоатация и спестява от поддържащи ремонти.  Голям плюс при замърсени участъци е, че не е необходимо наново да се лепят тапети или да се пребоядисва цялата стена, ако на нея е излято червено вино, кока кола или друга цветна течност, сос, кетчуп, паста за обувки – необходимо е просто изцапаният участък да се намокри с вода и да се смени с материал от резервата. По този начин от петното и ремонта няма да остане и следа.

№10 Благодарение на декоративните си свойства, разнообразието от цветове и фигури, лесното приготвяне и нанасяне SILK PLASTER е истинско откритие за дизайнерите, художниците и творческите личности, позволява Ви да съвместите неговото лесно използване с най-креативните идеи, а работата с материала може не просто да ви разсее, но може и да се превърне в истинско хоби! С помощта на материала върху стената могат да се нанасят картинки и шарки с различна сложност – безкрайно използване във всякакви интериери от скромни, класически до пъстри и жизнерадостни рисунки в детски учреждения, както например в детската градина в бургаският квартал Сарафово или в детската градина „Питър Пан” в София! Получава се дълготрайно 100% екологично чисто покритие без миризма, мръсотия и боклук – може да се работи с материала дори в костюм!

Също така SILK PLASTER запазва топлината зимата и прохладата лятото, економисвайки разходите за ток.

№11 Без мръсотия, миризма и буклуци! Да работиш с материалът е истинско удоволствие – благодарение на пастообразната си структура материалът не създава боклук и мръсотия, характерни за всеки ремонт. Материалът се нанася на малки количества с пластмасова шпатула, а падналия на земята материал, при условие, че е чист, може да се повдигне и да се нанесе на стената отново. Благодарение на чистотата на процеса съвсем не е необходимо мебелите от стаята да се изнасят или да се покриват с найлон. Достатъчно е просто да се мръдне мебелта от стената, да се обработи повърхността зад него, и след като материалът изсъхне, да се върне обратно.  Тъй като в материалът няма химия, работният процес протича без неприятни синтетически миризми, присъщи за мазилките, боите, не е необходима респираторна маска или ръкавици, и след работа не Ви боли главата! Лесно, бързо, безопасно! За разлика от лепенето на тапети, с материалът може да се работи на отворени врати и прозорци – така материалът ще изсъхне по-бързо!

№12 Топлоизолация като приятен бонус. Основното предназначение на материалът е разбира се декоративно, но въпреки това, благодарение на порестата си структура материалът има топлоизолиращ ефект – въздухът в неговата пореста структура е лош топлопроводител – помещението наподобява естествен термос – зимата запазва топлината от парното, а лятото запазва прохладата от климатика, и по този начин освен естетично удоволствие спестявате от разходи за ток целогодишно! Дори неотопляема стая с нанесен по стените материал се стопля с 3-5 градуса и става по-уютна!

Съгласете се, хубав, екологичен, и най-вече практичен – ново облекло за Вашите стени! Радва не само очите, но и портфейла ;)

№13 Шумоизолация. 

Благодарение на своята пореста структура материалът създава не само ефект на топлоизолация, но и разсейва разпространението на звуковите вълни, като по този начин се получава видим ефект на шумоизолация. В обработено с материал помещение навлизат по-малко звуци отвън, и Вие по-малко чувате улиците, съседите, а също така и звуците, създаващи се в самото помещение стават по-меки, по-тихи, без ехо. Помещението става по-комфортно от звукова гледна точка  в сравнение със стените с обикновенно твърдо покритие. В такова помещение ще звучат „по-правилно” и най-сложните оттенъци на любимите Ви песни, от класическа музика до съвременен брейк или вашето домашно кино! Иделаен повод за използване на материала  както в домашни условия (детски стаи или стаи с аудио/видео оборудване), така и в обществени помещения, с цел намаляване на навлизащия звука отвън, така и отвътре. Акустичен комфорт – приятно допълнение към великолепните декоративни свойства на SILK PLASTER.

№14 Бори се срещу образуването на кондензат и като следствие – на плесен.

Не е тайна, че за влажният български климат, особено в приморските райони, появяването на плесен е проблем за почти всеки. Основната причина за неговото образуване – кондензат, който постоянно се образува на студените стени на домовете и апартаментите, публични заведения. Ако в помещението вентилацията е лоша или съвсем отсътства, то се създават идеални условия за живеене не размножаване на плесен. Порестата структура на SILK PLASTER създава топлоизолиращ ефект и в същото време позволява на стените да „дишат”, което не позволява образуването на плесен. Всякакви твърди покрития като бои, тапети и така наречените „венециански” мазилки замръзват и събират кондензат, създавайки хранителна среда за плесен.

SILK PLASTER не само притежава невероятни декоративни свойства, но и още множество силни преимущества, позволява поддържането на здрав климат, не допускайки в къщата тихият враг на човека – плесента! Също така материалът е 100% екологично чист и лесно се работи с него, което го прави подходящ за всякакви помещения!

Декоративните мазилки "SILK PLASTER" (коприна мазилка) - представляват уникални довършителни материали от руски производител, които с нищо не отстъпват на вносните декоративни мазилки, но са на разположение на практика на всеки потребител.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Обичам Silk Plaster Копринена мазилката - какво представлява и от къде материалът е получил именно такова наименование?

SILK PLASTER е пакетиран в опаковки, готов е за употреба, като се нанася върху стената като всяка декоративна мазилка. Течен - тъй като е необходимо да се добави вода, като се  нанасят на стената вместо обикновените тапети на рула и дори ги превъзхожда в своята функционалност.
Копринена мазилката може да се приложи и при тези интериори, където конвенционалните тапети не пасват на дизайнерските решения: еркери, арки, каминни въздухопроводи, помещения с повишена влажност, с нестабилен температурен режим - и в Африка, и в Арктика, нашият течен тапет отлично се справя със своята задачата - не само украсява интериора, добавя усещане за удобство и комфорт, но и допълнително създават топло- и звукоизолация на помещението, както и благодарение на отличната си устойчивост на светлина, не прегарят даже и при непосредствена близост до екватора!

При използване на SILK PLASTER вие получавате цялостна повърхност без съединения. Спомните си как трябва да напасвате рисунъка на конвенционалните тапети и колко често те се разлепят по съединенията, и си представете, че копринената декоративна мазилка ще ви отърве от тези мъчения! В допълнение, стената не е необходимо задължително да бъде гладка и без недостатъци: за SILK PLASTER, които са повишена издръжливост на износване и на изкривявания, не е проблем да се прикрият недостатъците на остарели, или просто не съвсем доброкачествени жилища! Единственото, което е необходимо за SILK PLASTER - това е чиста и суха стена, подготвена в съответствие с инструкциите (за всеки пакет течни тапети), съответно, за всеки вид декоративна мазилка от коприна.

Неоспоримо предимство на декоративна мазилката SILK PLASTER също е възможността за фрагментирано ремонтиране при механични повреди. При слягане на сградата, за което допускат  грешки даже при елитнете жилищни сгради, мазилката SILK PLASTER не се късат, както това се случва при другите декоративни мазилки.
Декоративната мазилка от коприна е достатъчно еластична, но ако при слягане на сградата все пак се получат малки пукнатини, достатъчно е да се напръска с обикновена вода от пулверизатор и да се прокара шпатула или пластмасова мистрия, или просто нещо гладко по нея и проблемът ще бъде решен, без нервничене и претенции към майсторите, които, всъщност, не могат да бъдат държани отговорни за качеството на строителните работи.
Декоративните мазилки SILK  PLASTER могат да се използват във всякакви помещения, даже и в банята, там където няма пряк контакт с водата, в кухнята - и миризми не абсорбират, и не пожълтяват, както вече беше споменато за повишената устойчивост на светлина, проверена на практика. Мазилките SILK PLASTER могат да се мият, ако желаете, след покриване на повърхността с лак на водна основа.

Декоративна мазилката от коприна перфектно се съчетават с други довършителни материали: с корк, боя и други декоративни мазилки, тапети, камък и др SILK  PLASTER великолепно се съчетава с гипсови и полиуретанови корнизи, като позволява евтино да се създаде нов интериор, при това съобразно с възможностите на материала - изключителен интериор! Творчески възможности не се ограничават от нищо, освен от Вашето въображение и квадратърата на стените и таваните на Вашия интериор, тъй като каталогът на течните тапети SILK PLASTER съдержа повече от 100 цвята и текстури. Те могат да се съчетеват помежду си, като въплъщават творческите възможности на Вас и Вашите деца, тъй като материалът е екологично чист, и дори има награди за Екология и Иновации за довършителни работи в чужбина! Отиди в Каталога на SILK PLASTER.
Стенописи, картини, триизмерни изображения, смес от стилове - всичко това можете да видите в раздела НАШИ ОБЕКТИ, в който е представлено голямо портфолио от снимки на работи с SILK PLASTER. Дори един прост панелен малък апартамент изглежда много достойно и изтънчено след обработката му с мазилката от коприна! Трябва да се отбележи, че копринена мазилката SILK PLASTER са популярни не само сред младите хора като нещо ново и неизследвано, но и потребители от по-големите възрастови групи са завладяни от елементарното нанасяне, както и от широкия диапазон на цените SILK PLASTER, тези два фактора са достатъчно силни мотивиращи при избора на декоративна мазилка за дома или за офиса. От икономичност до изключителност - евтино, изискано, красиво!


Копринена мазилката SILK PLASTER - това е DIY-материал, което в превод означава "направи си сам"! И наистина, това е материал, който може да нанесе дори едно дете!


SILK PLASTER - е екологично чист материал, без миризма, препоръчва се за вътрешни помещения с различно предназначение! Всички компоненти, използвани при производството на нашия материал, имат естествен произход, като естествена целулоза, копринени влакна и различни декоративни добавки. Свързващото вещество е лепило. Всички тези компоненти имат естествен произход и са напълно безвредни.SILK PLASTER е довършителен материал за продължителна употреба, с гарантирано качество и сертифициран в много страни по света, включително и в Европа!